lust for lifestyle

Patikai csodaszerek

Filléres megoldások a gyógyszertárak polcairól

2016. április 18. - rebarbara_

Már évek óta nagyon szeretem a patikai termékeket, mert olcsók, sokféleképpen használhatók, és szuper dolgokat lehet készíteni belőlük - lásd a házi primerrel kapcsolatos posztot. Magisztrális, azaz helyben kevert vagy kimért készítmények nem kaphatók minden patikában, nekem szerencsém van, ugyanis a "törzspatikámban" még arckrémeket, lemosókat és testápolókat is készítenek. A mai posztban a leggyakoribb, leghasznosabb patikai termékekről olvashattok:

uvegek.JPG

 

Sebbenzin: eredetileg sebszélek olajos, ragacsos szennyeződéseinek megtisztítására szolgál, ebből adódik, hogy kiválóan old mindent, ami ragad. Az anyajegyműtétem és a Holter vizsgálatom után életmentő volt, mert egy pillanat alatt lehozta a sok sebtapasz maradványát, de árcímkék vagy matricák nyomaira is használom. Gyantamaradvány eltávolításához is jó lehet, de ne használjuk túl nagy felületen, hiszen mégiscsak benzinről van szó. Ha sminkecsetet tisztítunk vele, ügyeljünk arra, hogy a benzin ne érintkezzen az ecset illesztéseivel, ugyanis - nem meglepő módon - az ecset ragasztóját is leoldja. 

Alkohol: patikákban többnyire 70%-os alkohollal találkozhatunk, mely szintén egy valódi csodaszer. Leginkább eszközök fertőtlenítéséhez használom, így borotvához, epilátorhoz, szemöldökcsipeszhez, de akár még sminkecsetekhez is használható. Összetört pirosítók/púderek/szemhéjfestékek is korrigálhatók vele, de csodát ne várjunk, a termék állaga megváltozik tőle. Arcra ne használjuk. 

Spiritus Salicylatus (szaliciles alkohol): szalicilsavat és alkoholt tartalmazó készítmény, gyulladt pattanásokra, szőrtüszőkre fertőtlenítő, hámlasztó hatása van. Fejbőrön található szeborreára is használhatjuk, de érdemes csak az érintett területeket kezelni vele, ugyanis erősen szárít. 

Cremor Aquosus: gyógyszertári, illatmentes alapkrém, mely érzékeny, ekcémára vagy allergiára hajlamos bőrre is megfelelő. Különböző olajokkal és növényi vajakkal keverve szuper testápoló, vagy akár arckrém készíthető belőle. 

Unguentum Stearini: az előzőhöz hasonlóan ez is egy illatmentes bőrvédő termék, azonban ahogy a nevéből is látszik, ez inkább kenőcs, mint krém, így sűrűbb állagú és táplálóbb. Sajnos alkoholt tartalmaz, így arcra nem feltétlenül ajánlanám. 

Unguentum Aluminii Acetici Tartarici: ezt a szépséges nevű, gyulladást és viszketést csökkentő terméket érdemes egyszerűen csak Burow kenőcs néven kérni a patikában. Párakötéshez, gyulladt szőrtüszők vagy enyhe ekcéma kezelésére kiváló. 

Természetesen a lista itt nem ér véget, hiszen az egyszerű aszkorbinsav portól a ricinusolajon át a multifunkciós vazelinig mindenfélét kaphatunk a patikában, az én egyik kedvenc termékem például a szalicilsavas fejpakolás, mely gyönyörűen rendbe hozta a pikkelysömörös, szeborreás fejbőrömet. Ha nincs tumultus a patikában, érdemes érdeklődni ezekről a termékekről, a gyógyszerészek tudják a dolgukat, és nagyon szívesen segítenek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://lustforlifestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr18632310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása